Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Störde sig på bilförare – slutade med misshandel

En man ville konfrontera en lastbilschaufför som han tyckte bromsade in för häftigt framför hans bil. Det slutade med slagsmål.

Annons

Två män hamnade i slagsmål efter att de stört sig på varandras körning. Båda hävdar att den andra slog första slaget och Västmanlands tingsrätt ska nu avgöra om en av dem kan dömas för misshandel.

Det var en regnig dag i augusti 2017 som polisen fick ett samtal av en man som uppgav sig ha blivit slagen vid en bensinmack i Fagersta. I ett senare förhör med mannen berättade han att han hade varit på väg hem med sin familj när en lastbil körde om honom på väg 66 och bromsade in hårt framför hans bil. Bilfärden fortsatte, sedan fick mannen syn på lastbilen i en rondell i Fagersta. Han åkte dit för konfrontera chauffören. Då han gick mot honom och frågade något i stil med "är du dum i huvudet, vad gör du?" blev han slagen på halsen med knuten näve, varpå han slog tillbaka. De brottades och slogs i flera minuter, vilket fångades på övervakningsfilm.

Lastbilschauffören, en man från Eskilstuna, har berättat en annorlunda version av händelseförloppet: Enligt honom var det den andre mannen som körde trafikfarligt genom att köra alldeles för sakta och blinka med varningsblinkers och helljus mot honom. Det var också den andre mannen som slog först.

Hans utsaga har än så länge inte fallit i god jord, eftersom han nu åtalas för misshandel. Västmanlands tingsrätt ska avgöra huruvida mannen kan dömas enligt åtalet.

Läs också: Tre ungdomar hotade personal – rymde från Sundbo

Annons