Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storm och turbulens stoppade inte drivkraft

18 ungdomar valdes ut för att delta i projektet framtidens företagare. De har kämpat en hel sommar för att lyckas. Nu har de belönats för sitt engagemang.

Annons
Louise Solberg, i mitten, som har varit mentor åt Sabina Bernhardsson och Emilia Lundqvist är stolt över tjejernas engagemang och mognad.

I början av sommaren träffade Fagersta-Posten Sabina Bernhardsson och Emilia Lundqvist. Två nervösa entreprenörer som enligt sig själva inte trodde det skulle gå så bra under sommaren. Men på Framtidens Företagares kick-out så stod tjejerna där nöjda.

– Det har varit så roligt och viktigt för oss båda två. Det är den bästa sommaren jag någonsin varit med om, säger Sabina Bernhardsson.

Tjejerna som under sommaren varit barnvakt, städat och målat hus vann priset för framtidens företagare i Fagersta. Något de är stolta och glada över.

– Jag har börjat tro på mig själv, och jag vet att jag är bra. Jag är glad att jag vågade ta steget att söka till projektet, säger Emilia Lundqvist.

– Jag har insett att jag är min egen livspartner. Jag är aldrig ensam då jag alltid har mig själv, säger Sabina Bernhardsson.

Louise Solberg som varit mentor för Sabina och Emilia har märkt av tjejernas utveckling.

– De är så unga och så modiga. De har visat en enorm drivkraft som växt fram under sommarens gång, säger Louise Solberg.

Kick-out-dagen prisade även årets ambassadör. Ett pris som gick till fotografen Agnes Achrén. Hon kunde inte medverka under dagen eftersom hon skulle fota på galan Rockbjörnen. Men hon förmedlar sina tankar i ett SMS till Fagersta-Posten.

– Det känns superbra! Att få jobba som fotograf är min dröm så jag har med andra ord haft världens bästa sommarjobb tack vare projektet.

Ann-Sofie Fryxell är själv fotograf och har under sommaren varit mentor till Agnes.

– Det har varit storm och turbulens ibland för de allra flesta deltagarna, men det stoppade inte dem. Just Agnes är otroligt framgångsrik, och har alla förutsättningar att gå riktigt lång med det företag hon starta, säger Ann-Sofie Fryxell.

Nathalie Abrahamsson och Ronja Berglund vann pris för årets personliga utveckling, Victoria Jonsson för framtidens företagare i Norberg och Eric Lång för årets entreprenör.

– Jag trodde inte jag skulle vinna. Det fanns många som förtjänade det. Men det har varit roligt och utvecklande under sommaren. Och jag är glad att jag vågade, säger Victoria Jonsson.

– Visst känns det bra även om jag var skeptisk från början, säger Eric Lång.

Emma Emet som varit handledare för några deltagare är också imponerad.

– Från början trodde vi det här skulle vara ett tillfälle för oss att lära ut kunskap om entreprenörskap. Men det har blivit så mycket mer. Det har blivit en personlig resa för var och en. Alla har blivit mycket starkare i sig själva, säger Emma Emet.

– Jag rekommenderar alla som någonstans vill söka nästa år, att söka. Det är värt det, säger Emilia Lundqvist.

Läs mer: Inspiration för de unga förmågorna

Läs också: Tre av fyra tänker på jobb under semestern

Läs vidare: Hundratals unga startar företag i länet

Agnes Achrén blev årets ambassadör med de foton hon tagit. Hon har bland annat fotat på galan Rockbjörnen.
Louise Solberg kramar om sina företagare hon varit mentor åt.
Eric Lång vann pris för årets entreprenör. Han har byggt friggebodar under sommaren.
Emma Emet och Ann-Sofie Fryxell har varit handledare och mentorer för de unga förmågorna.
Medalj. Självklart skulle alla deltagare belönas med var sin medalj.
Annons