Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslam för Integrera mera

Norbergs- och Fagerstabaserade UF-företaget Integrera mera tog hem två priser på årets Ung Företagsamhets regionala mässa.

Annons
Integrera mera: Linnea Junno, Gustav Alé Svensson, Jennifer Myckelberg och Adam Abelt

Mässan, som ägde rum i Västerås, blev en stor framgång för Integrera mera. Idén går ut på att sälja integrationsutbildningar för nyanlända mellan 15-20 år till kommuner. Företaget vann i kategorierna "Samhällsentreprenörskap" och"Hållbart företagande.

Integrera mera vill förenkla integrationen i samhället. Det hela grundar sig i en tanke om att unga ska lära unga.

– Vi vann på att vi gjort något viktigt för samhället som ökar kontaktytorna mellan de som är nyanlända och de som bott här länge, säger Gustav Alé Svensson som tagit hem förstapriserna tillsammans med Adam Abelt, Linnea Junno och Jennifer Myckelberg. De går alla tredje året på Brinellskolan.

I kategorin Hållbart företagande vann de med idén att lära ut hur svenskar tänker i miljöfrågor. 

– Folk som kommer till sverige har kanske inte vårat miljötänk. Vi är till exempel strikta med att man inte kastar skräp på marken. Tanken är att de får ta del av svenskt miljötänk, förklarar Gutav Alé Svensson.

Fagerstas kommunalråd Marino Wallsten (S), som var prisutdelare under mässan, är positiv.

– Integrera mera UF har med sin affärsidé funnit kärnan i samhällsentreprenörsskap. De är därför verkligt värdiga vinnare i den kategorin, säger han på Fagersta kommuns hemsida.

Annons