Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåringar bråkade vid skola

Det var rejält stökigt vid Brinell- och Risbroskolan på måndagsförmiddagen. Polisen tvingades rycka ut två gånger om och har tagit knivar i beslag.

Annons

Fagersta. Det var två olika grupper med tonårspojkar som bråkade.

- Det började på morgonen. Polisen var dit och lyckades lugna ned det, men sedan drog det i gång igen, säger Lars Eriksson på Fagerstapolisen.

Ingen ska ha fått några allvarliga skador. Men enligt polisen fanns det risk för att det hade kunnat sluta värre.

-Det har varit en otrevlig stämning. Polisen har varit där och tagit tillhyggen i beslag, det har varit knivar inblandat, säger Lars Eriksson.

Han påpekar att det inte handlar om några organiserade gäng utan ett fåtal ungdomar som är osams. Varför de har börjat bråka är oklart.

- Det kan jag inte uttala mig om, det framgår inte, säger Lars Eriksson.

Tonårspojkarna, som studerar på skolområdet, har anmält varandra och ord står mot ord. Polisen misstänker brott mot knivlagen, misshandel och olaga hot.

Göran Wänglöf, förbundschef för Norra Västmanlands utbildningsförbund, NVU, konstaterar att andra elever blev rädda och oroliga efter bråken. Nu har de inblandade tonårspojkarna stängts av tillfälligt.

- Vi måste tänka på att få lugn i skolan och det har vi åstadkommit. Vi har inte märkt något efter de här incidenterna och ingenting i dag. Jag tror att vi akut har löst frågan, sade han på tisdagsförmiddagen.

Annons