Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Här prisas Fagerstaklassen

Klass 6A på Risbroskolan utsågs i dag till svenska mästare i fair play. Belöningen blir att se Zlatan och resten av herrlandslaget träna på Friends Arena.

Annons

Fagersta.  - Ni är den klass som vann av 808 andra klasser, sade PG Andersson, från Svenska fotbollsförbundet, när han besökte klass 6A på måndagen.

Han möttes av ett rejält jubel.

- Det är jättekul att vinna, vi förväntad oss inte det. Vi trodde aldrig att lilla Fagersta skulle göra det, säger Linnea Johansson, från 6A.

Hon och hennes klasskompisar har deltagit i fotbollsförbundets tävling Landslaget fair play trophy. 6A har spelat inomhusfotboll. Men klassen har också gjort filmer och bildspel på temat fair play - till exempel om kamratskap, allas lika värde och hur man ska behandla sina medmänniskor.

- Vi tycker att de har gjort ett bra jobb och träffat rätt i sina formuleringar kring de här frågeställningarna, säger PG Andersson.

Priset för klassen blir att åka till Stockholm. Väl där får eleverna gå på Gröna lund och besöka herrlandslagets träning på Friends Arena

- Det är helt otroligt, det är som en dröm, säger Linus Lindberg, från 6A.

Klass 6B på Risbroskolan var också med i tävlingen och de fick ett hedersomnämnande av fotbollsförbundet.

- Båda har gjort ett jättebra jobb, men det var bara en klass som kunde vinna, säger Susanne Andersson, resursassistent.