Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Nour El Refai snackade utanförskap med elever i Fagersta

"Jag vill bara berätta om min ungdom, så de ska känna att det går att ta sig ur det här. Att det finns ett liv efter", säger Nour El Refai om sin föreläsning.

Annons

När branschdagen arrangerades för elever i gymnasiet och årskurs åtta i torsdags besökte komikern och skådespelaren Nour El Refai Fagersta för att prata om sin uppväxt och utanförskap. Hon berättade om läraren Tommy som kom att betyda mycket för henne.

– Hans grej vara att se arga barn, han blev inte provocerad utan tog sig tid att fråga hur man mådde, sade Nour El Refai i sin föreläsning.

Hon hoppas att lärarna som lyssnade reflekterar över hur de är mot sina elever.

– Vill man vara en sådan lärare som Tommy, eller vill man inte vara det? Det betydde ju allt för mig som ungdom, att det faktiskt var någon som brydde sig och tog sig tid, säger Nour El Refai.

Branschdagen, som är ett samarbete mellan Tillväxtgruppen i norra länsdelen och Norra Västmanlands utbildningsförbund, NVU, omfattade förutom föreläsningar också företagare som berättade om sina verksamheter. Dagen arrangerades för första gången och är tänkt att ge elever en inblick i näringslivet och inspirera till olika yrkesval.

– Med den här dagen vill vi skapa en arena för elever att skaffa nya kontakter med företagare och inspireras av föreläsare, säger Charlotta Strengbom, Tillväxtgruppen, och beskriver dagen som lyckad.

Brinelleleverna Elelta Tella, som läser sista året på ekonomiprogrammet, och Daria Arlova, som läser första året på ekonomiprogrammet, var båda värdar under dagen och uppskattar både föreläsningarna och att träffa företagare.

– Man fick kännedom om andra företag. Vad de gör för något, säger Elelta Tella.

Det 40-talet företag som deltog under dagen var alla från närområdet, runtom i länet.

– Man fick med sig att alla företag är speciella på sitt sätt. De har alla har någonting som de vill få fram. Alla göra inte samma sak utan de har olika inriktningar, säger Daria Arlova.