Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män gripna för grov misshandel

Ett stort bråk utbröt mellan uppemot 40 personer uppstod i Kolarbyn under lördagseftermiddagen. Vilket ledde till att polishelikopter och flera polispattruller sattes in.

Annons

Polisen fick in första samtalet strax efter klockan 14. När patrullerna anlände till Kolarbyn skingrades folksamlingen och polisen har sedan dess arbetat med att höra ett stort antal personer.

När polisen kom dit slutade slagsmålet och de inblandade gick över till att kasta stenar på varandra. Enligt uppgift ska någon form av påkar ha använts vid bråket.

En anmälan om misshandel och skadegörelse är upprättades till en början. Vid 17.30-tiden meddelade polisen att två män i 20-årsåldern gripits och förda till polishuset i väntan på att kontaktas av åklagare. De är misstänkta för grov misshandel.

En man i 30-årsåldern har blivit skadad vid bråket och förts till sjukhus.

– Han har inte livshotande skador, säger LKC-befäl Thomas Gustafsson.

Enligt polisens kommuniké så är det oklart vad som orsakat bråket men det verkar bero på osämja mellan olika boendegrupperingar.

En polishelikopter har cirkulerat över centrala Fagersta under eftermiddagen.

– I början fick vi uppgifter som gjorde att vi trodde att några gärningspersoner avvikit med bil. Eftersom helikoptern ändå var i krokarna kallade vi in den. Det verkar nu som att de uppgifterna inte stämde, säger Thomas Gustafsson.

Annons