Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga takklättrare oroar på Malmen

På äldreboendet Malmens tak har det varit livat på kvällarna under de senaste månaderna. Det har skapat otrygghet bland flera äldre, enligt Barbara Laaksonen, chef på vårdboendet.

Annons
Barbara Laaksonen, enhetschef för Malmens vårdboende, vill att de som springer omkring på taket om nätterna ska sluta upp med det.

– Oftast är det nattpersonal som ser det här och vi har också boende som har sett det, säger Barbara Laaksonen.

Hon berättar att takklättrarna dök upp för flera månader sedan. Efter det har de setts många gånger uppe på det tak som ligger i jämnhöjd med Malmens andra våning. Ibland ska de ha tittat in genom fönstren.

– Det är folk som vill flytta och som inte kan sova för att de känner sig oroliga för att det är någon vid fönstret, säger Barbara Laaksonen.

Hon säger att det har varit ungdomar som rört sig på taket. Personalen har uppmanat takklättrarna att gå ned och polis har även tillkallats.

Har du något budskap till dem som klättrar här?

– För det första så kan de skada sig själva när de klättrar och för det andra så måste man respektera de äldre som är oroliga, säger Barbara Laaksonen.

Håkan Karlsson, biträdande närpolischef, tycker att det låter som ofog, men han säger att det kan röra sig om ofredande om man till exempel knackar på och stör.

– Är det barn under 15 år så görs inga åtgärder från oss förutom att vi kan kontakta föräldrar eller socialen, säger han.

Annons