Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungas uteliv i Fagersta och Norberg får underkänt

Ungdomens Nykterhetsförbund har gjort en nationell undersökning om ungas uteliv. I den rankas olika kommuner i Sverige. Både Fagersta och Norbergs kommuner får underkänt.

Annons

Norbergs kommun får ett genomsnittligt betyg på 2.3 på en femgradig skala där 3 är godkänt. Fagersta kommun får betyget 2.6.

Fagersta placerar sig på plats 179 av 274 deltagande kommuner, medan Norberg hamnar på plats 211. Totalt underkänns 53 procent av kommunerna som deltagit i undersökningen.

Läs också: Många ungdomar väljer bort fyllan

Resultatet bygger på sju frågor som Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF) har ställt till kommunen avseende ungas inflytande i kommunen, deras tillgång till nyktra mötesplatser, variationen och marknadsföringen av dessa. Därutöver har UNF tittat på vilka insatser som sätts in under högtider med hög alkoholkonsumtion. Det är femte året i rad som UNF undersöker kommunernas förebyggande arbete för att minska alkoholkonsumtionen bland unga.

Bland övriga länets kommuner är det fyra som får godkänt betyg; Västerås, Köping, Arboga och Sala, medan Kungsör och Surahammar underkänns. Bäst i länet rankas Västerås, som får 4.3 poäng. Lägst betyg i länet får Surahammar; 1.7 poäng.

Se även: 22-åriga Anna är en stolt helnykterist

Annons