Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaasans brödfabrik såld till fastighetsbolag

Vid årsskiftet slog Vaasan igen sin verksamhet i Fagersta. Nu har den gamla fabrikslokalen sålts till ett Västeråsföretag.

Annons
Den gamla Bake off-fabriken har fått ny ägare. Nu ska Västeråsföretaget Wilson fastigheter försöka hitta företag som vill hyra in sig lokalerna.

Efter en tid av förhandlingar har Vaasan och Wilson fastigheter kommit överens, och nu tar Västeråsföretaget över lokalen intill riksvägen.

Lokalen byggdes i mitten av 1980-talet och verksamheten startade 1986 under namnet Bake off.

Men 2011 kom beskedet att företaget Vaasan planerade att flytta hela sin produktion till Baltikum och vid årsskiftet 2013-2014 stängde fabriken i Fagersta.

Sedan dess har fastigheten var ute till försäljning. En försäljning som avslutades i slutet av förra veckan med att Wilson fastigheter blev ny ägare.

– Vi vill satsa på Fagersta och växa här. Redan nu äger vi flera fastigheter här, bland annat polishuset, men också bostadshus, säger Petter Wilson.

– Den här fastigheten kommer vi troligen att dela upp, och anpassa efter våra hyresgästers behov.

Är det klart med några företag som vill flytta in?

– Det finns flera intressenter. Vi tror att lokalen passar för lättare industri eller som lager. Och den ligger ju skyltmässigt väldigt bra till vid genomfarten.

– Nu ska fasaden målas om, det blir något svart eller grått.

Annons