Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterpartist avgår efter maktskiftet

Pia Boiardt (V) lämnar utbildnings- och fritidsnämnden helt. Hon är missnöjd med att Socialdemokraterna avbryter samarbetet under mandatperioden.

Annons
Pia Boiardt (V) i samspråk med Shiro Biranvand (V). Boiardt, som lämnar utbildnings- och fritidsnämnden helt och hållet, kan efter måndagens fullmäktige ersättas av Sune Andersson (S), som ny ordförande. NVU-ordföranden Biranvand kan ersättas av Ola Wahlsten (S).

– Jag har tyvärr tappat förtroendet för Socialdemokraterna och deras intresse att se till kommuninvånarnas bästa, säger Pia Boiardt.

Hon fortsätter:

– Då är det bättre att lämna nämnden helt och hållet.

På ett extrainsatt kommunfullmäktige på måndag kväll lägger valberedningen fram sitt förslag på nya ordföranden i utbildnings- och fritidsnämnden och Norra Västmanlands utbildningsförbund, NVU.

Sune Andersson (S) föreslås bli ny ordförande i utbildnings- och fritidsnämnden och Ola Wahlsten (S) ny ordförande i NVU – där han skulle ersätta Shiro Biranvand (V).

Detta efter att Socialdemokraterna valt att bryta med vänstern till förmån för Moderaterna.

Boiardt framhåller att en rad viktiga beslut har fattats enhälligt i nämnden. Utredningar kommer därför inom kort att presenteras. Det rör sig bland annat om en utredning för mindre grupper i förskolan, en grundskolesatsning och den långsiktiga lokalbehovsplanen för förskola och grundskola.

– Vi står inför flera beslut som kommer att få långsiktiga konsekvenser för kommunens invånare, förhoppningsvis många positiva sådana, säger Boiardt, och fortsätter:

– Att Socialdemokraterna i det skedet föredrar strategiskt politiskt spel framför att samverka, är talande för i vilken grad man tar ansvar.

Marino Wallsten (S), kommunalråd i Fagersta, kommenterar ansvarsfrågan:

– Det får stå för henne. Anledningen till att vi bryter med V är att vi inte känner att vi har fått det ömsesidiga samarbetsklimatet som vi eftersträvar.

Annons