Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens bästa hyresgäster ska bo i Fagersta

Hyresgästerna i Fagersta ska trivas ännu bättre – bäst i hela världen, enligt ett nytt projekt som startar vid årsskiftet.

Annons

Projektet kallas "Världens bästa hyresgäster" och målgrupp är Fagerstas samtliga hyresgäster.

Målen i projektet är: att hyresgästerna i Fagersta ska trivas, att de ska kunna engagera sig i sitt bostadsområde och att de ska känna sig säkra på vilka skyldigheter och rättigheter de har.

– Vi vill att bostadsområden med hyresrätter i Fagersta ska bli attraktiva, trygga områden, där människor trivs. I dialog med hyresgästerna vill vi starta upp nya mötesplatser och aktiviteter och stärka kunskapen om vilka rättigheter och skyldigheter man har som hyresgäst, säger Terese Sandberg, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen, på Fagersta kommuns hemsida.

Projektet är finansierat av Länsstyrelsen och drivs av Fagersta kommun tillsammans med Hyresgästföreningen. Kommunen och Hyresgästföreningen hoppas också kunna samarbeta med andra lokala aktörer och föreningar.

En heltidsanställd projektledare ska anställas i Hyresgästföreningens regi och jobba i projektet under två år.

– Vi hoppas att projektet leder fram till att vi kan utveckla våra relationer med hyresgästerna i Fagersta och som en följd av det även med hyresvärdarna, säger Anders Kilström, kommunchef i Fagersta.

Annons