Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våryran vill nå alla åldrar

Årets våryra i Fagersta andas rockabilly för hela familjen. Helgen inleds med en korvätartävling.

Annons
laddad. Paulina Nieto som är med och arrangerar Våryran längtar till helgen. ”Det ska bli jättespännande att se om det går bra”, säger hon. Foto: Lina Svalbro

Helgens våryra börjar med en nostalgikväll på fredagen. Då spelar punkrock- och rockabillybandet The knockouts på Vilhelminascenen, innan de öser vidare på Bruks.

Rockabilly är temat för årets våryra, enligt Paulina Nieto som är med och arrangerar evenemanget.

– Vi har sett att det efterfrågas och det är en stor målgrupp här i stan och i trakten, så då tänkte vi att vi ska försöka utnyttja det så mycket som möjligt, säger säger hon.

På fredagen blir det både cruising och korvätartävling i stan. Helgen fortsätter med uppblåsbara hinderbanor i Vilhelminaparken.

– Vi har en hinderbana för små barn och en för ungdomar och vuxna. Tanken är att man ska kunna tävla mot varandra två och två, säger Paulina Nieto.

På lördag kväll arrangeras utebio i Vilhelminaparken då filmen Cirkeln visas. Filmen baseras på första delen i Engelsforstrilogin, som skrivits av Mats Strandberg, från Fagersta, och Sara Bergmark Elfgren.

Liksom tidigare år är det både tivoli och marknad på helgens stora folkfest.

– Vi har verkligen försökt att tänka på alla i familjen så det ska bli jättespännande att se om det går bra, säger Paulina Nieto om årets arrangemang.

På scenen

På fredag kväll blir det rockabillyafton på Fagersta brukshotell när Emmy Lou and the Rhythm boys och The knockouts uppträder. Emmy Lou and the Rhythm Boys från Dalarna spelar rockabilly och 50-tals-rock’n’roll medan The knockouts sound beskrivs som punkrock blandat med rockabilly.

På lördag ställer sig 2 blyga läppar på scenen. Bandet slog igenom på riktigt för två år sedan med singeln ”Världens bästa tjej”. Förra året släppte 2 blyga läppar sitt tredje album.

Annons