Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västanfors båtklubb utsatt för stöld

"Någon stöld i den här omfattningen har inte skett tidigare", säger Arne Persson, hamnvärd i föreningen.

Annons
Förutom stölderna bröts även ett båtförråd upp efter inbrottet på Västanfors båtklubb på måndagsmorgonen.

Klockan 07.40 upptäckte flera båtägare i Västanfors båtklubb att det hade försvunnit flera båtmotorer, efter att tjuvar klippt upp det inhägnande stålgallret på området.

- Fyra motorer, ett par propellrar och verktyg har försvunnit. Det rör sig om flera hundratusen kronor. Visst har någon motor försvunnit här förut men någon stöld i den här omfattningen har inte skett tidigare, säger Arne Persson och tillägger:

- Men det är inte bara värdet, det här ställer till det för dem som drabbats eftersom det har klippts sönder kablar och allt.

Kjell Holm, medlem i båtklubben, är en av dem som fått sin motor stulen.

- Det är ju tragiskt det som skett. Det klart att man blir besviken av att bli av med grejer. Min motor kostar nog 90 000-100 000 kronor ny. Även om den gamla kommer tillbaka kan den ju vara förstörd, säger han.

När polisen kontaktade sina kolleger i de angränsande länen visade det sig att polisen i Örebro samma morgon hade stoppat en bil i Lindesberg med flera båtmotorer i lasten. Personerna i bilen kunde inte förklara varifrån båtmotorerna kom - och det visade sig vara samma motorer som hade försvunnit från båtklubben i Västanfors.

Tre personer greps på platsen och har sedan anhållits, misstänkta för stöld. Ytterligare en person, som smet från platsen, är anhållen i sin frånvaro.

- Stulna båtmotorer är ett svårutrett brott, det är i princip tillfälligheter som gör att man kan få framgångar i ett sådant ärende, säger Jimmy Lindvall. 

Annons