Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västervåla samlade sig för Världens barn

33 personer dök upp på Västervåla församlings årliga höstinsamling. I år underhöll trion "Bas, fiol och flöjt" med både schlager, klassisk musik och egenskrivna dikter.

Annons

Det var på lördageftermiddagen som det var dags. Konserten ordnades till förmån för Radiohjälpens insamling för Världens barn och det var internationella gruppen i Västanfors-Västervåla församling som ordnade evenemnaget. Pengarna från försäljning gick oavkortat till insamlingen.

Birgitta Jubell är kyrkvärd och engagerad i Västanfors-Västervåla församlings internationella grupp. Hon sålde lotter så det stod härliga till i Västervåla kyrka på lördagen.

Det var trion "Bas, fiol och flöjt" som stod för underhållningen den här lördagseftermiddagen. De bildades 2006 och består av Ann-Marie Josefsson på fiol, Anna Risberg, flöjt och Lene Kristjansen Edström på kontrabas.

De bjöd på en variation av Mio min Mio, Skärgårdsdoktorns ledmotiv, "Air" av J.S Bach, Edelweiss och Alexander Rybacks "Fairytale" som vann Eurovision för några år sedan. Lene Kristjansen Edström läste också dikter mellan låtarna.

Efter konserten blev det snabbt trångt vid fikabordet, där besökarna kunde köpa kaffe och hembakta kakor för 30 kronor.

– Vi har haft insamlingar på höstarna, och brukar bjuda in högkvalitativa musiker, sade Li Lundberg, präst i församlingen, som i musikgruppens pauser passade på att påminna om att det är barnen som behöver stöd och barnen som alltid ska vara välkomna, precis som de var för Jesus.

Trion

Det kom totalt 33 personer till den lilla "insamlingsgalan". Det är oklart ännu hur mycket pengar som samlades in, men om alla deltagande köpte fika så blev bara den summan nära 1000 kronor. Förutom det såldes lotter samt egenbakat mat- och fikabröd.

Annons