Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi mäter faktiska närvaron"

Fagersta kommun ingår likt övriga 290 kommuner i KKIK, Kommunens kvalitet i korthet, där man mäter barnens faktiska närvaro i förskolan.

Annons

Fagersta. Största barngruppen är de födda 2009, 161 stycken femåringar är inskrivna på Fagerstas förskolor. På Lejonkulan går 34 stycken femåringar.

– Det är en väldigt stor barngrupp på Lejonkulan då det både är Prästkragens och Björkstas femåringar där. Det vi har gjort är att sätta in 4,5 personal. Men det är mycket barn, helt klart, och vi vill inte ha det så till nästa år. Det kommer vi åtgärda, säger Jeanette Behrens, förskolechef i Fagersta.

Den faktiska närvaron visar när barnen befinner sig på förskolan.

– I KKIK:s mätning av 290 kommuner så räknar man med en tredjedels frånvaro per dag enligt schema och sjukdom. Och 119 av våra 705 placerade barn är placerade endast 15 timmar i veckan, säger Margareta Dittrich administrativ assistent på Fagerstas förskolor.

I höstas fick personal inom barnomsorgen medverka i en medarbetarenkät som nu färdigställts.

– Det är inte någon av Fagerstas förskolor som ligger under tre på en skala, där ett är botten och fem är toppen. Men helt klart gäller det att ständigt prata och diskutera om vad som kan göras bättre. Alla vill att det ska vara en fungerade förskola, säger Jeanette Behrens.

Annons