Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill förbättra trafiksäkerheten vid skolor

Säkerheten vid Brinellskolan är sämre än någonsin, menar Ola Wahlsten (S), som skrivit en motion om hur situationen kan förbättras. 

Annons

Upprördheten över hur bilister beter sig vid Mariaskolan är fortsatt stor på sociala medier. Många pekar på problemen där, men också vid andra skolor i Fagersta där hastighetsbegränsningen 30 kilometer i timmen inte respekteras.

Ola Wahlstens motion handlar om att en översyn ska göras om hur trafiksäkerheten runt skolorna i Fagersta kan höjas. Han menar att allt fler, såväl personal som skjutsande föräldrar, tar bilen till skolan.

Han påpekar att det är värre än någonsin vid Brinellskolan, delvis beroende på att skolan fått fler vuxenstuderande som tar bilen till skolan. Tillsammans med att det inte finns en gång- och cykelväg till Brinellskolan norrifrån skapar det en dålig trafiksituation när fotgängare, cyklister och bilister ska försöka samsas, menar motionären.

Ola Wahlsten föreslår också att kommunen inleder en dialog med polisen om att få bukt med folk som kör för fort och parkerar fel.

Annons