Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallén förlorade kamp om ny station

En ny station i Brattheden skulle korta ner restiden mellan Fagersta och Västerås för pendlare. Nu står det klart att det inte blir av. – Det är väldigt tråkigt, säger Anna Wallén (S).

Annons
Riksdagsledamoten Anna Wallén (S) vill förbättra resandet för pendlare.

Riksdagsledamoten Anna Wallén sökte att förbättra förhållanden för arbetspendlare som åker sträckan mellan Fagersta och Västerås. Men motionen gick inte igenom i riksdagen.

– Det var en mötesstation som skulle göra att tågen skulle slippa stå stilla och vänta på mötande tåg. Det skulle både göra att restiden blir kortare och att antalet resande tåg om dagen skulle öka, säger Fagerstabördiga Wallén och fortsätter:

– Jag har många vänner och bekanta som i dagsläget väljer att ta bilen i stället för tåget för att det är smidigare. Och det lär de fortsätta göra.

Tommy Levinsson (S), landstingsråd och ordförande i kollektivtrafiknämnden i Västmanland, har även han jobbat för att utveckla tågtrafiken i norra länsdelen.

– Jag ser att en mötesstation är en pusselbit som saknats för att utveckla kollektivtrafiken i hela Västmanland. Nu är det väldigt synd att det inte blir så.

Satsningen hade inte varit svårt att räkna hem, menar Tommy Levinsson:

– Det här är en åtgärd som man hade kunnat genomföra utan att lägga ut hur många miljoner som helst. Och ur en samhällsekonomisk synvinkel hade det gått väldigt fort att räkna tillbaka utgifterna, säger han.

Annons