Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagerstabo åtalas för spritsmuggling

Ett trettiotal personer misstänks vara inblandade i en smugglingshärva. En av dem är en 26-årig man från Fagersta.

Fagersta. Det handlar om öl, vin och starksprit, inköpt i Tyskland för cirka 1,7 miljoner kronor, som ska ha förts in i Sverige olovligt.

– Man har tagit in väldigt stora mängder alkohol som man sedan säljer vidare, det är i princip en näringsverksamhet, säger kammaråklagare Eva Wintzell.

Det var tullpersonal i Malmö som kom det hela på spåren.

– De gör vissa kontroller då och då och har sett ett samband, att det här är i organiserad form och har pågått under lång tid, säger Eva Wintzell.

Enligt åtalet har smugglingen pågått sedan januari 2011, men ett tillslag gjordes först förra vintern. En del alkohol hittades, men det mesta är borta.

– Det har nog ganska snabbt sålts och sedan har det väl druckits upp, säger Eva Wintzell.

Hon hävdar att det är en 47-årig man från Dalarna som varit drivande i smugglingen. Han har fått hjälp att föra in varorna i landet av ett flertal andra personer.

En av medhjälparna tros vara 26-åringen från Fagersta. Han misstänks för att vid två tillfällen förra vintern ha deltagit i att smuggla in alkohol och han åtalas nu för grov smuggling och smuggling.

Enligt Eva Wintzell har Fagerstabon i inledande förhör nekat till brott.

ANDERS JANSSON

[email protected]