Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstabo med Bandidoskopplingar inför rätta

I går erkände två av de tre åtalade Bandidosmännen brott i samband med tumulten i Sandviken och Gävle i november. I dag hålls den sista planerade rättegångsdagen i Gävle tingsrätt – följ den direkt här nedan.

Annons

Tre män, alla med kopplingar till den kriminella mc-klubben Bandidos, står åtalade misstänkta för bland annat mordförsök, grov misshandel, misshandel och grovt olaga hot på klubbarna Eightball i Sandviken och Interpool i Gävle.

LÄS MER: Bandidosmännen bryter tystnaden – erkänner knivhugg och misshandel: "Ville ge honom ärr för livet"

Under onsdagen gjorde två av männen vissa medgivande, bland annat erkände 30-åringen att han knivhögg de två personerna inne på Interpool men menar att det ska rubriceras som grov misshandel i stället för mordförsök. 50-åringen, som är utpekad som ledare för Bandidos i Västerås, erkände att kan slagit två personer med en expanderbatong.

Den yngsta i trion, en 23-årig man hemmahörande i Skinnskatteberg i Västmanland, medgav att han varit på platserna men nekade till brott.

BAKGRUND: Efter domarna – Sandviken är fortfarande ett fäste för Bandidos: "Får verka tämligen ostört"

Arbetarbladet är på plats i Gävle tingsrätt från klockan 09.00 och direktrapporterar från den sista inplanerade rättegångsdagen. Följ den nedan:

LÄS MER: Högt säkerhetsläge när Interpool-rättegången inleddes: "Utan det kan det skrämma vittnen och målsäganden från att prata"

Det var natten mot 8 november som polisen grep tre män, 50, 30 respektive 23 år gamla, i närheten av Interpool på söder i Gävle. Kort innan hade två personer blivit knivhuggna inne på nattklubben, samt personal på biljardsalongen Eightball i Sandviken blivit misshandlade.

LÄS OCKSÅ: Eightball i Sandviken vandaliserat – flera rutor krossade

De tre männen har suttit häktade sedan 11 november misstänkta för mordförsök, grov misshandel och grovt olaga hot.

De tre åtalade männen är hemmahörande i Stockholm, Fagersta och Skinnskatteberg.

Annons