Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstabo nominerad till Årets fan: "Han lyser upp för åskådarna"

Vad skulle bandyklubben Västanfors göra utan superfanet Nicklas Gallon? Det är en fråga som Nicklas bandyvänner ställer sig. I en hjärtlig nominering hyllar de Nicklas för hans brinnande entusiasm, hans engagemang och framgångsrika förmåga att peppa både spelare och publik i Fagersta.

Annons

Här ser vi Nicklas Gallon tillsammans med pappa Lennart Gallon.

Spelbolaget Unibet står bakom utmärkelsen Årets fan och för att vinna denna titeln krävs det en riktigt god sportsanda och ett aktivt deltagande i föreningen, något som vännerna i bandyklubben Västanfors tycker att Nicklas Gallon har. De beskriver honom som "ett tvättäkta fan som brinner för sin klubb", vilket gör honom till en värdig vinnare i tävlingen Årets fan.

– Grymt, roligt! svarar Nicklas när vi berättar att föreningen och spelarna verkligen uppskattar det han gör.

I nomineringen skriver vännerna "Nicklas Gallon lever för den klassiska bandyklubben Västanfors. Han stöttar föreningen i ur och skur och är närvarande, tillsammans med sin hund Silver, på varje träningstillfälle, för såväl A-lag som juniorlag".

Här är hunden Silver, som precis som husse älskar att peppa alla bandyspelare.

Nicklas, hans familj och kompisar har inte bara byggt en läktare, enligt bandyspelarna gör de mycket mycket mer: "På hemmamatcherna tänder Nicklas och hans far traditionsenligt marschaller som lyser upp för åskådarna som ska till idrottsplatsen för match i bandyallsvenskan".

Nicklas, i röd tröja och solglasögon, hejar alltid på Västanfors.

För FP berättar Nicklas att han själv spelat bandy i många år, men att han valde att sluta för att satsa på sitt andra sportintresse – speedway.

– Jag började spela bandy när jag var fyra bast och slutade när jag var 19 år. Numera är jag hjälpledare för P18 och hejar på alla spelare tillsammans med min pappa, min bror, farsans granne Lennart Fogelberg och fyra andra. Tillsammans har vi byggt en läktare för oss och alla andra fans.

Här ser vi Niklas köra ut från Västanfors IP.

Vinnaren av Årets fan kommer att presenteras av fotbollsprofilen Glenn Hysén i december. Förutom den ärofyllda titeln kommer vinnaren att prisas material till favoritföreningen, till ett värde av 20 000 kronor.

Annons