Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagerstakuratorn intar scenen

"Jag tycker att ”mellon” är en kul grej, men egentligen tycker jag inte att man kan tävla i musik", säger Ida Pihlgren.

På lördag tävlar Ida Pihlgren i sitt band I.D.A. i Melodifestivalen med låten Fight me if you dare. Ida Pihlgren bor i Avesta, men tillbringar mycket av sin tid i Fagersta. Hon jobbar nämligen som kurator på Per Olsskolan.

I.D.A:s tävlingsbidrag är inte skrivet av bandet utan gick vidare från allmänhetens tävling där låtskrivare utan professionell erfarenhet får vara med och tävla.

– Först var jag pirrig innan jag hört låten, för jag är ganska kräsen. För mig är till exempel texten väldigt viktig. Känns den inte rätt känner jag mig fejk. Jag måste göra något som känns bra, berättar Ida Pihlgren.

Men låten kändes bra och efter att I.D.A. fått tid på sig att sätta sin prägel på den är de nu redo att tävla.

– Jag tycker att ”mellon” är en kul grej, men egentligen tycker jag inte att man kan tävla i musik. Det beror ju på vad man tycker om, säger Ida Pihlgren.

I Örnsköldsvik ställs I.D.A. mot bland andra Alcazar, Anton Ewald och Linda Bengtzing.

– Det är lite kul att tävla mot Linda Bengtzing, för vi gick i samma klass i Fame Factory, säger Ida Pihlgren.

I.D.A. är svåra att sortera in i ett speciellt musikfack. Influenser från bland annat pop, rock och punk går att hitta i deras musik.

– Jag tror inte att det varit med något lite röjigare band med en kvinnlig frontperson i Melodifestivalen tidigare. Det ska bil intressant att se vad folk kommer att tycka om det, säger Ida Pihlgren.

Lördagens tävling är den sista innan andra chansen och finalen. Många artister och band har fått hjälp med sina karriärer när de varit med i Melodifestivalen.

Är ni beredda på att bli folkliga om det skulle gå bra för er?

– Jo, det tror jag nog. Det är det man vill – att folk ska tycka om ens musik och det vi gör. Oavsett hur det går i tävlingen kan det leda till andra saker.