Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagerstanyhet tar plats i rutan

På nyårsdagen sänder kanal 5 en nyårsgala med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. En av gästerna är Anders Jansson, journalist på Fagersta-Posten.

FAGERSTA. Hallå där Fredrik Wikingsson! Hur kommer det sig att du och Filip intresserar er för det Fagersta-Posten skrivit?

– Det finns alldeles för mycket storstad i tv och i media över huvud taget. Och jag och Filip har försökt att dra vårt strå till stacken för att på olika sätt ge oss ut i landet och göra tv och även liveföreställningar.

– En lutande lampa skulle kunna bli en nyhet i vilken stad som helst, tillägger han.

Det är inte så att ni vill driva med tidningen?-Nej, det är verkligen inte så.

Vad har du för relation till Fagersta?– Ibland när det blir lite för mycket för mig och jag känner att jag håller på att gå in i väggen, då har det hänt tre-fyra gånger att jag åkt till Fagersta och käkat lunch. Det finns en pizzeria där, som jag inte kommer ihåg vad den heter, men den ligger i närheten av en park, säger han och fortsätter:

– Jag betraktar Fagersta som en slags tillflyktsort.

Tv-profilerna hörde av sig till Fagersta-Posten eftersom de läst artikeln om den lutande lyktstolpen i Vilhelminaparken. Anders Jansson, som skrivit artikeln, bjöds in till programmet.

En av de saker som diskuterades under inspelningen av programmet var just lyktstolpen.

– Jag tycker kanske inte att det är den viktigaste artikeln jag har skrivit eller kommer skriva i mitt liv, men jag tycker att det finns plats för sånt här i tidningen också, säger Anders Jansson.

Programmet sänds i kanal 5 på onsdag kväll.