Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagerstaskola vidare till finalomgång i Kartongmatchen

Kartongmatchen är en tävling där barn - och skolelever under två veckor ska klara av att återvinna mer än 50 procent av alla dryckeskartonger i hemmet, exempelvis mjölk- och juiceförpackningar. Nu meddelar arrangörerna att en förskola i Fagersta kommun klarat av två av totalt tre tuffa deltävlingar.

I ett pressmeddelande berättar arrangörerna Världsnaturfonden WWF och Tetra Pak att Björkbackens förskola i Fagersta står som vinnare i både första och andra deltävlingen i Kartongmatchen. Nu återstår bara den tredje och sista deltävlingen.

Syftet med Kartongmatchen är att på ett pedagogiskt sätt lära eleverna mer om miljö, hållbarhet och återvinning. Enligt arrangörerna själva har 180 000 tävlande barn och elever runt om i Sverige ökat återvinningen av dryckeskartonger med 16 procent på fem år. "Fantastiska siffror" skriver kommunikatören Helén Magnusson.

När den tredje och sista finalomgången är avklarad kommer Björkbackens förskola att vara med i en utlottning av priser från WWF och Tetra Pak.