Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagerstatjej besegrade gladiatorer

Att ställas mot en gladiator i klassiska grenar som gatloppet och hängbron är få förunnat. I går kväll sågs Fagerstatjejen Marika Ögren tävla i tv-programmet.

Marika Ögren från Fagersta, som numera bor i Göteborg, är med i årets säsong av tv-programmet Gladiatorerna och kunde ses i gårdagens avsnitt, där hon vann.

Idrottandet har alltid varit en del av hennes liv.

– Ja, jag har hållit på med gymnastik och fotboll. Jag spelade i Västanfors tills jag var 19 och flyttade till Göteborg för att plugga, berättar den i dag 25-åriga Marika Ögren och fortsätter:

– I dag går jag på gym och är instruktör i olika pass. Crossfit är det som jag kör mest och helst.

Att deltaga i tv-programmet Gladiatorerna har varit något hon har velat sedan barnsben.

– Hinderbanan har varit en dröm att göra sedan jag var liten. Jag satt med ansökan förra året, men jag struntade i det. Jag tänkte att nästa år ska jag komma med.

Kom med i programmet gjorde hon också, trots att vägen dit var lång.

– Det är några tusen som söker in och de tar ut runt 300 som får komma och göra fystest och olika styrketester. Sedan kan man gå vidare till konditionstest och det var målet. Jag hade aldrig någon tanke på att gå hela vägen till programmet, säger hon.

Väl på plats i Sundsvall, där programmet spelades in, var tävlingen en positiv överraskning.

– Det var mycket bättre än jag hade tänkt mig. Det är det roligaste jag har gjort. För det första har jag inte varit i centrum tidigare på det sättet, med tv-kameror. Först trodde jag att det skulle kännas som ett problem, men det var roligare än jag trodde, förklarar Marika Ögren och berättar att grenen Gatloppet var extra kul:

– Det var grymt kul. Jag var nervös för jag är ganska liten och mötte Bullet, som väger runt 80 kilo, säger hon med ett skratt.

Med sig som stöd bland publiken hade hon familj, släkt och vänner från hemstaden Fagersta.

– Jag är tacksam över min publik. De var runt femton stycken och hördes i hela arenan. Jag är så glad att jag hade dem där.

Marika Ögren berättar att hon är nöjd med sin insats.

– Det gick bra och jag är jättenöjd. Jag gjorde mitt bästa. Bara att få vara där i arenan var häftigt, säger hon.

Att vara med i Gladiatorerna var en upplevelse hon sent kommer att glömma.

– Alla som har minsta tanke på att söka borde göra det. Man får inte söka igen annars skulle jag göra det, berättar hon.

Att se sig själv på tv innebär blandade känslor.

– Jag är supernervös. Jag vet vad jag sa i micken men inte riktigt vad jag gjorde. Folk kommer att få se en energisk Marika, säger hon och skrattar.