Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagerstatjej finalist i novelltävling

Ida Eriksson är finalist i Novellprisfesten i Solna stadsbibliotek på torsdag. Det är tredje gången hon kommer till final i en novelltävling.

Ida Eriksson läser och skriver mycket om dagarna. Hon har även tävlat med det hon skrivit.

– Jag hittade tävlingen på internet av en slump och så hade jag en novell sen tidigare. Så jag skickade in den och tänkte inte mer på den saken, säger Ida Eriksson.

Hon hade så när som glömt bort den tills det ringde från Solna stadsbibliotek om att hon var med i finalen.

Novellen som hon skrivit handlar om en upplevelse hon hade när hon gick på sin första filosofilektion i gymnasiet. Läraren gav eleverna uppgiften att de skulle förklara ”vem är jag?”. Något som Ida tyckte var dumt.

– Så novellen jag skrev handlar om den lektionen. Huvudkaraktären kommer fram till samma slutsats som jag: Att jag har ingen aning, säger Ida Eriksson.

Inspiration till det Ida skriver kommer från flera håll. Upplevelser i vardagen, böcker hon läst eller att hon ser något som väcker kreativiteten.