Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK-centern har hittat formen inför derbyt – poäng i fem raka matcher

Under sin tid i FAIK har Jesper Andersson ständigt avslutat säsongerna med ett snitt runt en halv poäng per match.
Nu är han på väg att krossa det.
26-åringen har hittat poängformen, och har poäng i fem raka matcher inför onsdagskvällens derby mot Avesta.
– Jag har haft mycket lägen, men nu har de ramlat in lite lättare på sista tiden, säger han.

Annons

Jesper Andersson har hittat poängformen ordentligt den senaste tiden.

Fagersta AIK:s fina säsong fortsätter. Senast blev det seger med 5-2 borta mot IFK Hallsberg, vilket innebär att FAIK fortfarande toppar serien.

Och den senaste tiden är det något av ett oväntat namn som klivit fram som en av lagets nyckelspelare. Centern Jesper Andersson är inne i en ordentlig poängform just nu, med poäng i fem raka matcher – fem mål och två framspelningar.

– Jag har haft mycket lägen, men nu har de ramlat in lite lättare på sista tiden. Det är väl det som är skillnaden i så fall, säger Andersson till Sporten.

26-åringen har spelat i FAIK sedan säsongen 2009/10, och har ständigt legat på en poängproduktion omkring en halv poäng per match. Men den senaste tidens poängform gör att han nu har gjort nio poäng på de tio matcher laget har spelat i år. Och han känner sig också snäppet vassare den här säsongen.

– Jag är väl lite starkare i kroppen, och så har jag haft rätt pigga ben i början av säsongen. Sen har jag fått spela mycket i power play också. Vi har varit bra där, så där har det blivit mycket poäng.

Under onsdagskvällen väntar derby för FAIK, när Avesta kommer på besök till Fagerliden. Avesta skuggar tre poäng bakom FAIK i tabellen, och kan i händelse av seger passera hemmalaget.

– Det blir väl som vanligt en tuff match, det är ju derby. De har ju några bra lirare som man får hålla koll på, och så brukar de vara bra i power play.

Annons