Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FAIK firade ett år för tidigt

Faik bildades 1915 - så först nästa år är det 100-årsjubilem.

Man kunde inte tro att det var sant det man läste i Fagersta Posten att FAIK hade redan nu firat sitt 100-årsjubileum. Ett år för tidigt. FAIK bildades nämligen 1915 och inget annat.

1907 bildades Fagersta Bollklubb men denna klubb fick dock upplösas då Fagersta Bruk ogillade att medlemmar i klubben hade skänkt 40 kronor till lantarbetarna under storstrejken 1909. Fotbollsplanen belägen där Lidl finns i dag ägdes av Fagersta Bruk. Planen förstördes och målstängerna bröts upp.

Idrottsintresset fanns kvar hos spelarna och snart bildades en ny förening som hette Stjärnan. Deras fotbollsplan var vid Kottmossen. Efter en tid upphörde dock även denna förening och efterträddes av idrottsföreningen Diana som först hade sin spelplan vid Sturevägen och senare på Norrbygården. Även Diana upphörde och efterträddes den 29 april 1915 av Fagersta Allmänna Idrottsklubb som då bildades.

Runo Wikman, du har än chansen att bli bjuden på rätt år att fira FAIK:s 100-årsjubileum!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel