Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faik föll i genrepet

Det blev inget bra genrep inför playoff som drar i gång på torsdag. Faik förlorade nämligen hemma mot Hofors HC med 1–2.

Frågan är om FAIK åkte med playoff i tankarna när man mötte Hofors i den sista hemmamatchen i grundserien. För den första perioden var rent ut sagt bedrövlig. I den andra kom matchens samtliga mål, nämligen två för gästerna och ett för hemmalaget. Så långt hade det varit sömnigt i hemmalaget som inte bjöd på mycket till kamphockey.

Den sista perioden blev den bästa från hemmalagets sida. Men då var det för sent. Plus att Hofors hade en duktig målvakt.

Det var en leende Alf Spolander som efter matchen sa:

– Jag vet inte vad jag ska säga om det här. Vi gör två svaga perioder medan den sista är helt godkänd. Men vi slarvar alltför mycket, som till exempel på deras andra mål där det blir tre returer.

Det var inte så att ni åkte och tänkte på playoffstarten på torsdag?

– Nej det tror jag inte, men man får ta den här matchen för vad det är. Vi är inte på tå ordentligt, och om det sedan beror på stundande playoff vet jag inte.

Hur laddar ni nu inför torsdagens match borta mot Smedjebacken?

– Vi börjar redan i kväll (onsdag) med mat efter matchen.