Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FAIK-förlust i derbyt

Fagersta började söndagens derby bäst. Men i den andra perioden tog Köping över och vann till slut med klara 5-2

FAIK drabbades av en utvisning i mitten av första perioden och visade då upp ett säkert spel i den egna zonen, vilket gjorde att gästerna inte fick till något. Det blev i stället FAIK som direkt efter att man blivit fulltaligt kunde öka på till 2–0. Båda hemmamålen gjordes av Jesper Persson. En mycket bra första period av hemmagrabbarna gav förhoppningar om en lika bra fortsättning i den andra.

– Vi sa i pausen att vi skulle gå ut och jobba lika bra i den andra, sa tränare Mikael Adamsson.

Nu blev det tyvärr något helt annat. På mindre än två minuter hade nämligen Köping vänt på matchen och gått fram till ledning 2–3.

I den andra periodpausen var man helt överens om att kunde Köping göra fyra mål så kan vi göra det också. Med detta gick så hemmakillarna ut till slutperioden för att vända matchen.

Målsättningen föll omgående när Köping redan efter tjugo sekunder satte sitt femte mål bakom Daniel Bergström i hemmakassen.

Efter matchen var det inga glada miner i hemmalägret. Tränare Adamsson sa besviket:

– Vi gjorde en bra period, den första. När de gör mål i den andra perioden slutar vi jobba. Ingen ville ta det så kallade skitjobbet. Många måste nog rannsaka sig själva efter den här insatsen för nog måste man kunna begära mer av flera av killarna.

Kjell Rosendahl