Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FAIK-jublet: Laget tillbaka i Dalaserien

Preliminär serieindelning öppnar för heta derbyn i höst.

En preliminär serieindelning till nästa säsong är gjord. Och just nu ser det ut som att FAIK återigen kommer att spela i Dalaserien i division 2. Något som får ordföranden Keijo Jokiniemi att jubla.

– Jag har lobbat mycket för det här och har vetat om det i ungefär 14 dagar. Men man ska komma ihåg att det fortfarande är ett förslag, säger han.

Ökar det här era chanser att bli ett topplag?– Jag är faktiskt lite kluven där. Nu kommer det bra lag som Hedemora och Skedvi/Säter till Dalaserien. Jag säger varken bu eller bä ännu. Det beror ju också på vad vi får för lag. Jag tror att toppen blir bättre i Dalaserien, medan det alltid är bättre bredd i Värmlandsserien.

Och mycket ska till om FAIK ska ramla tillbaka till Värmlandsserien. Beskedet att få spela i Dalaserien – och få derbyn – är viktig för klubben.

– Det är a och o för att vi ska få hit spelare. Det är riktigt skönt att vi har fått igenom det. Vi är jätteglada att vi har hamnat där, säger Jokiniemi, som hyllas av sportchefen Stefan Persson:

– Han har gjort ett kanonjobb, det lovar jag. Just att få till derbyn är oerhört viktigt, säger han.

Serien sätter i gång i början av oktober, som det ser ut just nu.