Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FAIK rasar mot förbundet

I dagarna stod det klart att Fagersta AIK har blivit indelat i en serie med många lag från Värmland. Men det beslutet kommer nu FAIK att överklaga till sista blodsdroppen.

FAIK:s ordförande Håkan Westborg var upprörd när FP nådde honom under torsdagen.

– Det här innebär att vi kommer att få stora problem. Dels handlar det om ekonomin, men också att det kommer att finnas spelare som inte kan vara med och spela på grund av de långa resorna till Värmland. Det är svårt att få ledig från jobb och studier, det går inte att kombinera, säger han och fortsätter:

– När vi kom till dalaserien för några år sedan var det egentligen räddningen för FAIK:s del när det gällde ekonomin. Om vi nu spelar i den andra serien åker vid dit på ekonomin. Det blir så dyra bussresor. Och vi kommer även tappa i publikintäkter. Nu har vi haft matcher mot Avesta, Ludvika och Smedjebacken. När vi möter lag från Värmland kommer bara de trognaste fansen komma hit.

Men än är inte sista ordet sagt. Westborg har redan börjat jobba för att få tillbaka FAIK i den serie laget har spelat i de senaste säsongerna.

– Vi kommer att fightas om det. Vi ska skriva till vårt eget förbund och Örebro läns förbund som har hand om tävlingarna. Det här äventyrar hela klubben. Om vi tappar en mängd spelare så blir det jättesvårt för oss att bedriva verksamheten. Säg att vi bara skulle ha ett lag i division 3. Vad skulle det innebära? Jo, att sponsorerna inte är intresserade. Det går inte, säger Westborg.

Vad är chanserna att ni får till en ändring i seriesystemet, tror du?

– Jag är optimist. Möjligheten från klubben att säga sitt måste finnas, annars är det ingen demokrati.

Till FAIK:s fördel i frågan ligger att Håkan Westborg sitter som ordförande i Västmanlands ishockeyförbund. Genom de kontakter han har hoppas han att han lättare ska kunna få till en ändring.

– Jag känner en del människor och kan prata med de rätta personerna och förklara allvaret. De kommer säga att de måste lotta om serierna, men de måste de göra i alla fall om vi hoppar av.