Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FAIK:s sista livlina

Fagersta AIK:s första överklagan till den regionala tävlingskommittén avslogs. Men det stoppar inte klubbens ordförande Håkan Westborg.

Under tisdagen ska han skriva en ny överklagan, den här gången till Svenska ishockeyförbundets tävlingskommitté, den högsta instansen i svensk ishockey.

– Det är dags att de nyktrar till och funderar på vad de kan göra för svensk ishockey. Det är nya tider, säger Håkan Westborg.

Det han syftar på är att FAIK har missgynnats genom att de har hamnat i en ny serie med många lag från Värmland. Ett dråpslag som i värsta fall kan stoppa a-laget från spel i division 2.

– Om vi inte har ett lag där, vad får vi för ungdomsverksamhet då? De vill ju spela i a-laget och måste ha en morot att jobba mot. Annars fungerar det ju inte.

Är du fortfarande hoppfull?– Jag har nog bytt ut ordet ”hoppfull” mot ”förbannad att det inte händer något”.

Sunne IK, som skulle spela i FAIK:s nya serie, har nu dragit sig ur serien på grund av ekonomin.

– I dag valde de att gå ner till division 3 i stället, bara på grund av ekonomin. De har haft ungefär samma förutsättningar som FAIK ställs inför. Ishockeyförbundet måste förstå att någonstans tappar vi spelare, publik och serier. De (förbundet) sitter på sina höga hästar och gör ingenting, säger Håkan Westborg.