Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FAIK:s spelarflykt i rullning

Sebastian Varjomaa är överens med Hedemora SK. Samuel Blücher väntas gå samma väg inom kort. Och spelarna tror att FAIK kan få det tufft i Värmlandsserien i höst.

Den fruktade spelarflykten från FAIK har börjat. Lagets främste poänggörare bland backarna den gångna säsongen, Sebastian Varjomaa, har bestämt sig för en flytt till Hedemora SK.

– Vi är muntligt överens. Egentligen var det ”Affe” (Alf Spolander) som ringde och frågade om jag var intresserad. Då var jag lite tveksam med tanke på resorna, så jag svarade varken bu eller bä. Sedan ringde deras sportchef efter någon vecka och jag svarade samma sak till honom. Men efter det har jag träffat honom två gånger, och det känns rätt att pröva division 1 igen. Det är lite roligare hockey, säger Varjomaa.

Vad betyder det att ha kvar Alf Spolander som tränare?

– Han vet vem jag är, jag kan få spela mitt spel.

Hur känns det att lämna FAIK?

– Det är alltid vemodigt att lämna FAIK, men samtidigt kände jag att jag ville pröva det här. Jag har haft en dialog med Nordmark och Forsell (sportkommittén) och det känns inte som att jag sticker någon kniv i ryggen på någon.

Även FAIK:s allitallo på isen Samuel Blücher ser ut att lämna FAIK för Hedemora. Men ett definitivt beslut är inte ännu taget.

– Jag har inte bestämt mig än, men hoppas att kunna ta ett beslut de närmaste dagarna.

Vad är det som avgör var du spelar?

– Jag kommer att vara tvungen att pendla dit, det tar ju tid. Sedan jobbar jag femskift och då måste jag ta ledigt ganska mycket.

Men trots pendlingen till Hedemora ser det ut som att Blücher ändå kommer att lämna FAIK.

– Det som lockar är att testa på spel i division 1. Sedan har ”Affe” sagt att jag är användbar både som forward och back.

Det här innebär alltså två tunga avbräck i FAIK:s trupp. Då laget fortfarande bara har presenterat ett nyförvärv i junioren Robert Florén kan det bli tufft att få ihop en lika slagkraftig trupp som i fjol.

– Men om de får behålla den trupp de hade förra året går de absolut till play off. När vi spelade i Värmlandsserien sist var det en lite jämnare topp. Det är sju-åtta lag som är jämna, säger Sebastian Varjomaa och fortsätter:

– Det blir tufft för de spelarna i laget som har familj eftersom det blir så många timmar i bussen. Om man har nya knoddar är inte åka buss det första man vill göra. Men jag hoppas att det går bra för laget i alla fall.

Samuel Blücher är inne på samma spår:

– Det är synd om det blir Värmlandsserien, det rinner iväg när det gäller pengar och timmar. Jag kan tänka mig att många spelare inte längre kan spela med tanke på barn och jobb.