Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK tappade ledningen

"Det här var ändå ett stort fall framåt".

Annons
Martin Forrs gjorde ett av FAIK:s mål mot Hedemora.

Fagersta AIK tappade en 2–0-ledning till förlust 5–2 borta mot Hedemora.

– Det här var ändå ett stort fall framåt om jämfört med insatsen senast hemma mot Hallsta, säger FAIK-tränaren Johan Rauch.

Att det skulle bli en tuff match borta mot Hedemora var FAIK införstått med. Men inledningen av matchen var gästernas. Under den första perioden var det FAIK som hade det mesta och bästa.

Det var endast i slutet av perioden som hemmalaget kunde mäta sig med Fagerstakillarna. Helt rättvist var det ledning för FAIK med 1–0. Målskytt var Tobias Eriksson efter sjutton minuter.

Inledningen av den andra perioden bjöd på en smakstart för FAIK. Innan den första matchminuten spelats hade Martin Forss gjort 2–0 till sitt FAIK. Med detta i ryggen fortsatte FAIK att spela bra och skapade flera fina lägen. Men ett regelrätt självmål betydde att Hedemora kom in i matchen 1–2.

Efter detta blev det jobbigt för Fagersta att komma tillbaka. Hedemora gick fram till 3–2 innan pausvilan efter två perioder.

FAIK hade flera fina lägen fram till en kvittering. Man missade bland annat en straff.

Trots att hemmalaget gjorde två mål i den sista perioden så stod FAIK upp bra.

– Vi för skylla oss lite själva då vi hänger upp oss allt för mycket på deras första mål. Ett mål som kommer, som vi tycker, efter det att domaren blåst av, säger Rauch.

– Sedan efter detta kladdar vi lite mycket och de får till ytterligare mål. I spel fem mot fem är vi bättre men får inte till det riktigt. Jag är inte missnöjd med matchen med tanke på att de gått brett och vi står upp så bra som vi gör.

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Annons