Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAIK-tränarens hårda ord efter ny förlust

"Det är för dåligt därute. Jag kräver mer av killarna", säger tränaren.

Annons
Björbos första mål kom strax efter att FAIK:s Jesper Andersson hade träffat stolpen. Fagerstalaget reste sig aldrig efter det bakslaget.

I går kom en ny FAIK-förlust. Björbo gästade Fagerliden och vann komfortabelt.

Fagersta AIK är indraget i kampen om att bli bästa sjätteplacerade lag i hockeytvåan och därmed få spela playoff. Men med insatser som den mot Björbo i söndags kväll kan det tyckas långt bort med playoffishockey.

– Vi vinner inga närkamper. Det finns inte det där sista lilla, det är självförtroendelöst, säger Johan Rauch och fortsätter:

– Det är för dåligt därute. Jag kräver mer av killarna.

Efter en ganska jämn första period gjorde Björbo två mål i den andra, varav det ena på straff efter en frilägessituation.

Efter det var FAIK aldrig riktigt nära att hota dalalaget.

– Det är så många situationer en mot en som slutar med att de åker därifrån med pucken och vi står stilla kvar. Sedan är vi på efterkälken, säger Rauch.

FAIK startade med fem backar men avslutade matchen med bara fyra. Martin Forss tvingades bryta i början av tredje efter att han fått en puck på halsen. Forss tog sig av isen för egen maskin men beskedet efter matchen var att han åkt till lasarettet i Avesta för kontroll.

– Det såg otäckt ut, rakt på halsen. Jag hoppas att det inte är någon fara, säger Rauch.

FAIK har fortfarande en bra chans att bli bästa sexa. Söderhamn/Ljusne i division 2A har 24 poäng, Viking HC i 2C har 29 poäng och FAIK är alltså kvar på 26 poäng.

Divison 2 B

Fagersta AIK - Björbo IF 0-5

Skott: 31-29.

Domare: Kent Westergren.

Publik: 141.

Annons