Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FAIK utspelat igen – föll med 7-0

Förlust med 8–0 på Fagerliden för en dryg månad sedan. Förlust med 7–0 på Sparbanken arena under onsdagskvällen. Fagersta AIK:s facit mot IFK Arboga är minst sagt genant. Laget höll halva matchen – sedan föll man handlöst.

Topplaget Arboga kom till spel utan sin poängkung Fredrik Orrsten mot FAIK. Men vad gjorde det när laget har många andra spelare med rutin från division 1. FAIK hängde med i ungefär 30 minuter. Sedan började raset.

– I andra fick de in ett par billiga mål rätt så tidigt. Vi hängde inte riktigt med där då. Vi spelade lite svårt i vår egen zon, säger tränaren Mattias Karlsson.

Flera gånger när FAIK skulle vända spelet via sina ytterforwards från den egna zonen fastnade de. Arbogaspelarna sög sig fast och stressade FAIK till misstag.

– De var över oss nästan direkt. Vi skulle försöka lägga ut pucken, men vi hann helt enkelt inte, säger Karlsson.

2–0 efter den första perioden blev plötsligt 6–0 efter den andra. Då var det tack och godnatt för FAIK.

– Vi försökte i alla fall och krigade på. I den tredje perioden möblerade vi om lite i kedjorna. Men de var lite starkare än vi var, kan man säga.

Och ni sköt bara tre skott i den andra perioden och två i den tredje. Hade ni inte några klara målchanser?– Nej, inga direkta. Inte heller i fem mot fyra kom vi till. De stressade oss bra, vi fick aldrig i gång något lir.

I slutperioden kom även 7–0-målet som blev det sista. FAIK har nu förlorat sex raka matcher i serien och har 7–31 i målskillnad på de förlusterna.

Läs mer: Stefan Carlberg gjorde comeback i FAIK-tröjan mot Arboga. Läs om hans tankar kring FAIK:s tuffa tid i fredagens FP.