Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FAIK-veteraner gör comeback på riktigt

Bröderna Ekegren lämnar landet. Då gör två veteraner comeback på riktigt i FAIK. Stefan Carlberg och Peter Bergström ska nu fungera som spelande tränare resten av säsongen.
– Det är två killar med FAIK-hjärtan, säger ordföranden Keijo Jokiniemi.

Spelarbristen i FAIK kunde under januari månad ha blivit riktigt alarmerande. Pontus och Jonas Ekegren åker nämligen bort till Asien och kommer tillbaka först till lagets avslutande matcher i februari. Men en lösning på problemet kom omgående. Ordföranden Keijo Jokiniemi frågade Peter Bergström och Stefan Carlberg om de kunde ställa upp. Och det gjorde de.

– Det var efter att ”Tjatte” (Mattias Karlsson) hade fått lämna som vi fick förfrågan, säger Peter Bergström.

Var det ett självklart ”ja”?– Det var det. Man är ju gammal FAIK:are i grund och botten.

Nu ska alltså Carlberg och Bergström agera spelande tränare. De ska stärka upp på isen och i båset. Allt för att hjälpa huvudtränaren Mikael Adamsson.

– Det får bli den kombinationen även om Micke har huvudansvaret. Tanken är att jag och Peter ska backa upp Micke med nya idéer och vad vi behöver träna på. Och vi ska driva på laget, det är främst det, säger Stefan Carlberg.

Keijo Jokiniemi själv är nöjd med sina senaste tillskott i laget.

– Båda är starka ledare både på och utanför planen. Faller det väl ut kan det bli en fortsättning nästa år. Det är två killar med FAIK-hjärtan. De är verkligen entusiastiska och känner inspiration. Det känns som en nytändning, de kan driva laget, säger han.

Carlberg, som gång på gång under säsongen har sagt att han bara ställer upp när det verkligen behövs folk, har fortfarande samma inställning till sitt hockeyspelande.

– Det är ingen skillnad för min del. Om jag inte är där kommer Peter vara där och tvärtom. Och om vi har fullt lag kommer någon stötta Micke i båset, så är tanken. Vi kommer inte gå in och coacha under matcherna så länge vi är med och spelar. Men om det är fullt lag kommer jag inte spela, då är jag med i båset när det passar. Jag är med så mycket jag kan.

Känns det som en bra lösning för dig?– Som det blev nu känns det helt okej. Det är bra att de hittade en lösning inom föreningen. Förhoppningsvis kan vi hitta tillbaka till lite rakare spel, lite FAIK-spel.

Läs mer: Stefan Persson blir ny sportchef i FAIK. Läs om hans ambitioner i fredagens FP.