Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fallskärmshopp bland skyskrapor

Modiga eller galna? Över hundra personer hoppade nyligen från KL
Tower i Malaysia - på 300 meters höjd.

Nu har 103 personer fått en något annorlunda vy över malaysiska Kuala Lumpurs berömda skyskrapor. Under fyra dagar hoppade så många entusiastiska deltagare nämligen från KL Towers, ett berömt torn som använts för telekommunikation och som också är ett välbesökt turistmål. Arrangemanget kallas KL Tower International Jump, och har strikta regler för vem som får vara med. Bland annat måste man ha gjort fler än 120 så kallade "base jumps".

Base jumping är en aktivitet där man hoppar från olika fasta föremål, byggnader, antenner, broar och klippor, och där man mildrar fallet med en fallskärm.

Höga torn

KL Tower är 421 meter högt men deltagarna hoppade från en avsats på 300 meters höjd. Eftersom tornet står på en kulle tror vissa att det är högre än Petronas Towers som är 452 meter - ett av Kuala Lumpurs mer kända landmärken. Men så är alltså inte fallet.

Världens högsta torn är Burj Khalifa i Dubai, som kan stoltsera med hela 828 meter.