Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familj från Fagersta i dödsolyckan på E 18

Två vuxna och två barn från Fagersta färdades i bilen som var inblandad i den svåra olyckan på E 18 mellan Västerås och Enköping på lördagskvällen.

Båda föräldrarna, en man och en kvinna, omkom enligt polisen direkt på plats i samband med krocken. De två barnen fördes skadade till sjukhuset i Västerås. Ett av barnen fick allvarliga skador och fördes under natten till söndag vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård. Enligt Akademiska sjukhuset är skadorna livshotande.

Det andra barnet är kvar på lasarettet i Västerås och tillståndet uppges under söndagen vara stabilt. Enligt landstinget i Västmanlands presstjänst ska barnet inte vara allvarligt skadat men blir kvar några dagar på sjukhuset.

Enligt polisen har alla anhöriga underrättats.

- Barnen som förlorat sina föräldrar tas om hand på bästa sätt efter omständigheterna, säger Maria Rupla, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västerås.

Det var strax före klockan halv sju på lördagskvällen familjens personbil av okänd anledning svängde ut på fel sida av vägen och frontalkrockade med en mötande större hästtransport på E 18 öster om Västerås i höjd med Irsta. På den aktuella sträckan pågår sedan en tid tillbaka ett vägarbete och i samband med det måste trafiken från båda håll samsas på ett vägavsnitt som vanligtvis är tvåfiligt.

- Vi vet inte varför bilen kom över på fel sida och det får vi kanske aldrig veta. Det är heldragna linjer mellan körfälten och rejält skyltat på sträckan, säger Maria Rupla.

Kollisionen blev enligt polisen våldsam och räddningstjänsten fick klippa upp taket på personbilen för att få ut de drabbade.

I hästtransporten färdades sex personer och flera hästar. Varken människor eller hästar i lastbilen skadades men hästtransporten fick så omfattande skador att hästarna fick lastas om till en annan bil innan sällskapet kunde åka vidare.

Efter olyckan var det helt stopp i trafiken på E 18 under flera timmar på lördagskvällen.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.