Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjecentral i Norberg kan få uteplats med tak

Finansieringen av Familjecentralen Lärkans utbyggnad väntar på sin lösning. Kommunstyrelsen i Norberg fattar ett beslut i morgon.

– Föräldrarna har väntat på det här alldeles för länge, det är väldigt viktigt att det blir av så snart som möjligt, säger Katarina Ekström, på Svenska kyrkan.

Hon är med och driver familjecentralen, som är placerad i vårdcentralens lokaler. Där hålls bland annat babykafé och öppen förskola.

Att utvidga verksamheten med en uteplats ingick i byggnadsplanerna inför det att de renoverade lokalerna invigdes i maj förra året, berättar Maria Romlin, chef på vårdcentralen i Norberg.

– Man vill ha en dörr från stora lekrummet och ut. Uteplatsen ska vara för barnen och föräldrarna som är där, säger hon.

Utbyggnaden av Lärkan beräknas kosta 300 000 kronor. Betalningen kan delas upp månadsvis under fem år, vilket skulle innebära en höjd årshyra på drygt 66 000 kronor. Kommunen, landstinget och kyrkan, får dela på det då de gemensamt driver centralen.

Landstinget och Svenska kyrkan är med på tåget och nu väntar man på kommunen, enligt Maria Romlin.

– Det vore väldigt tragiskt om vår kommun väljer bort det här, säger Katarina Ekström.