Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fårbo Mekaniska visar på fräsig tillväxt

Det svarvande och fräsande verkstadsbolaget kan i år ståta med att vara Fagerstas enda Gasellföretag, ett pris går till dem som vuxit snabbast.

Tidningen Dagens industri har sedan 14 år tillbaka uppmärksammat de företag som vuxit snabbast i de olika länen. Ett Gasellföretag ska bland annat ha ökat omsättningen varje år de senate tre åren och omsätta minst 10 miljoner kronor. Fårbo Mekaniska, som bland annat tillverkar detaljer till Seco Tools och Atlas Copco Secoroc är det enda företaget från Fagersta, Norberg och Skinnskattebergs kommuner som kan matcha kriterierna.

- Det är kul att vi blir uppmärksammande, både för hela bolaget och främst för personalen. Det är kul för alla som kämpar på att få ett bevis på att det man gör fungerar bra, säger företagets vd Roger Berggren.

Gasell-utmärkelsen tillskriver han i första hand företagets verkstadspersonal.

- Det är ju de som bidrar till den positiva utvecklingen, säger Roger Berggren.

Joakim Wallén, maskinoperatör på företaget, tror att detta kan få ringar på vattnet för Fårbo Mekaniska.

- Jag tror det kan öka företagets attraktivitet och göra så att vi kan få lättare att locka nya kunder, säger han.

27 Gasellföretag i länet

Alla företag som uppfyller dessa kriterier kan kalla sig Gaseller. Företaget ska ha:

Överlag sunda finanser, minst tio anställda, en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor och ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.

Gasellerna ska också ha fördubblat sin omsättning jämfört företagets första och senaste räkenskapsår och ha ett samlat positivt rörelseresultat de fyra räkenskapsåren.

Huvudparten av tillväxten ska ha skett organiskt och inte genom förvärv eller fusioner.

982 svenska företag klarar i år kraven för att utses till Gaseller. Det är en ökning jämfört med i fjol, då 691 företag klarade Gasellkriterierna. 27 av dem kommer från Västmanland.

Källa: Dagens Industri