Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre vindkraftverk i ny giv

VKS Vindkraft berättade under onsdagens sammanträde att de justerat sin ansökan till att gälla 35 till 36 vindkraftverk mot tidigare 39 vid Målarberget.

Annons

Sammanträdet gick igenom ansökan punkt för punkt och de närvarande myndigheterna och privatpersonerna lämnade synpunkter och ställde frågor.

Se också:  "Vi vill visualisera hur det kommer se ut"

Tre vindkraftverk är bortplockade ur den ursprungliga ansökan. VKS Vindkraft vill göra en kompletterande inventering av nattskärra vid ett ytterligare vindkraftverk. Beroende av vad den kompletteringen säger så kan det blir fyra vindkraftverk som plockas bort ur ansökan.

– Kommunen har fått in information om att det kan finnas nattskärra där och då vill vi utreda hur det ligger till. Så efter att det har utretts vill vi uppföra vindkraftverk där om det inte har negativ påverkan på nattskärra, sa projektledare Fredrik Sander vid VKS.

De andra vindkraftverken som har plockats bort från ansökan är det som legat mitt i Rakelnätets länkstråk, ett vindkraftverk som stått i radio- och tvnätsägaren Teracoms länkstråk samt ett vindkraftverk som var placerat vid en nyckelbiotop.