Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriten höll för trycket

Favorittrycket vilade tungt på Tommy Wikströms axlar när Nattkröken avgjordes. Men FMK-föraren visade rejäl klass.

Annons

Det blev knappt 80 förare som kom till årets upplaga av rallytävlingen Nattkröken. En tävling som avgjordes på mycket fina vägar vilket samtliga förare var eniga om. En riktig fartfest blev det också och den stora publiken ute i skogen fick verkligen se bra rally.

Den första sträckan var i Morbyn, 3,5 kilometer. Det var en sträcka som bjöd på en teknisk utmaning för förarna. Det var på den här sträckan som Tommy Wikström kopplade greppet. Wikström vann sträckan med dryg sex sekunder tillgodo på Tomas Pettersson. Det var mellan de här två förhandsfavoriterna som det också kom att stå.

Den andra sträckan, vid Skälsjön, 16 kilometer, bjöd på både teknik och snabbhet. Sträckan fick också omdömet att den var som en VM-sträcka i Finland. Långa rakor men också med tuffa svängar. Sträckan vanns av ”Lången” Petterson, 0,3 sekunder före Wikström.

Den sista sträckan, Soptippen, mätte 6 kilometer. En sträcka som verkligen bjöd upp till snabb åkning. Först ut på sträckan var Tommy Wikström som svarade för en bra körning. Han jagades av ”Lången” Pettersson som fortfarande hade tid att ta in på Wikström. ”Lången” gjorde en kanonsträcka och vann med drygt tre sekunder före Wikström. En spännande sammanräkning av totaltiden väntade.

Det blev lite väntande eftersom man på sträcka två fick lite problem med tidtagningen. Men när allt var över så visade det sig att det blev så jämt och spännande som man förutspått. Skillnaden mellan Wikström i sin VW Golf och Tomas Pettersson i sin Ford Escort blev två sekunder.

– Jag hade lite problem på första sträckan där jag kom lite fel i en kurva. Jag fick ned bakhjulet i dikeskanten och tappade fokus, säger ”Lången” efter målgången.

Segraren Tommy Wikström, som höll för trycket:

– Det har gått helt utan problem för oss. Jag har kört så fort som möjligt utan att ta några risker.

Hur var det med nerverna inför starten? – Ja, det var lite nervigt. Man vill så gärna vinna, speciellt på hemmavägar. Men efter att vi hade startat så var det inga problem.

Fagersta MK:s Joakim Öhman tog en sjätteplats. FMK:s Stefan Bergman och Peter Fredriksson tvingades bryta.

Läs mer: Tävlingsledaren ger sin dom efter årets upplaga av Nattkröken. Läs i måndagens FP.

Annons