Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festa på havets botten

Det är inte bara snorklare och dykare som får en glimt av livet
under ytan i Maldiverna. Nu öppnar en undervattensklubb i
önationen.

Ta en drink och se på fiskarna som lugnt simmar förbi. På nya Niyama Resort, vid Dhaalu Atollen i Maldiverna, har man öppnat nattklubben Subsix - på havets botten. För minsta möjliga miljöpåverkan byggdes klubben ovanför ytan, och sänktes sedan ned på botten. Resortens marinbiolog har också ett program för att förnya havets koraller.

Klubbgästerna kan först njuta av maten på restaurangen Edge som ligger ovanför, och som serverar fisk och skaldjur direkt från Indiska Oceanen.

Dhaalu-Atollen ligger ungefär 40 minuters resa med sjöflygplan från Malé.

Läs mer på www.peraquum.com.

Restauranger i havet

Men Subsix är inte det enda stället i Maldiverna där man kan äta och dricka under havsytan. Lyxresorten Anantara kihavah Villas, vid Baa Atollen, har också en restaurang i havet. www.kihavah-maldives.anantara.com. Det har även Conrad Maldives Rangali Island, där bara tolv gäster får plats och där havet bildar tak ovanför deras huvuden. Den som vill äta där gör bäst i att boka bord långt i förväg.

Läs mer här.