Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick eget boende till sist

Diabetessjuka Carina Nyberg bodde i ett litet rum, där hon knappt kunde vända sin rullstol, när köerna till Fagerstas vårdboenden var rekordlånga i somras. Nu har hon fått eget boende.

För fyra månader sedan var platserna på Fagerstas vårdhem och servicehus fulla.

Carina Nyberg och två äldre kvinnor fick flytta ihop i en tvårumslägenhet på Malmens vårdhem i Fagersta. En kort tid efter att de flyttat ihop gick en av de två kvinnorna bort.

– Det var ett helvete, säger Carina Nyberg, som i dag trivs mycket bättre på vårdhemmet.

Hon visar sitt vardagsrum i den nya lägenheten, som hon hunnit bo några veckor i.

Hyllor och bord är fulla av prydnadssaker. På väggarna hänger bilder av barnbarnen. Ytorna är tillräckligt stora för att Carina Nybergs lift ska få plats och hon kan göra det mesta i lägenheten.

– Utom att åka ut på balkongen, den är inte rullstolsanpassad, säger hon.

Även om hon helst skulle vilja bo hemma i sitt radhus och ha personlig assistans är hon glad över att äntligen ha en egen lägenhet.

När som helst kan hon få hjälp av personalen på Malmen. Trettio sekunder efter att hon använt sitt trygghetslarm ringer det på dörren och en undersköterska står i hennes dörröppning.

I dag har alla som bor på Malmen egna rum. Två personer delar på en lägenhet.