Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick lov att ragga efter ägg till påsk

Ägg hör påsken till. Nästan lika stark är traditionen att det på hembygdsgården ska finnas kycklingar att titta på. Kycklingar blir det i år också, trots vissa problem.
– Men kycklingarna kommer lite senare än vanligt till oss, säger Clary Petterson på hembygdsgården.

Om naturen haft sin vanliga gång så skulle det redan till helgen ha funnits kycklingar till beskådande på hembygdsgården. Men något gick snett hos gårdens egna höns och tupp. De rätta vårkänslorna tycks ha saknats i hönsgården, och därför var det inga kycklingar i äggen.

Ett tag såg det ut som att hembygdsgården skulle bli utan de populära dunbollarna till påsk. Enligt planen skulle kycklingarna göra entré på hembygdsgården den 29 mars.

Clary Petterson, som

precis som så många år tidigare ansvarar för att kycklingarna ska finnas på plats, gav inte upp.

– Jag fick försöka raggade rätt på ägg från andra ställen, säger Pettersson.

Och äggraggningen gav resultat. Från tre olika håll kom det ägg, men det är ännu lite osäkert hur många ägg som verkligen innehåller kycklingar.

– Det finns kycklingar i många av äggen. Förhoppningsvis kläcks de i slutet av vecka 14 och finns på hembygdsgården i början av vecka 15, säger Pettersson.

– Vill man titta på kycklingarna kan det vara bra att kolla med oss först, så att kycklingarna verkligen finns på plats.