Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin femteplats för Johansson i Järva Open

Stabilt spel tog Thomas Johansson till en femteplats i sista deltävlingen på Mälartouren. Tyvärr räckte det ändå inte till en topp 10-plats i totalställningen. 

Annons
Thomas Johansson slutade på femte plats i Järva Open, men lyckades ändå inte knipa en topp 10-plats i totalställningen.

I lördags avgjordes discgolftävlingen Järva Open, som är den sista deltävlingen i Mälartouren. Med från Fagersta Frisbeesportförening fanns Thomas Johansson i avanceradklassen, som hade vittring på en topp 10-placering i totalställningen med en delad åttondeplats inför tävlingen. 

Det blev en tuff tävling, med vindar runt tio sekundmeter. Men Johansson hanterade förutsättningarna förhållandevis bra. Han gick båda varven på 60 kast, två över banans par på 58, och slutade alltså på fyra kast över par. Det gav en delad femteplats tillsammans med tre andra spelare. 

– Jag spelade ganska bra under första varvet, men tyvärr avslutade jag de tre sista hålen med tre raka bogeys vilket var tungt, säger Johansson. 

– Den som kunde kontrollera vinden bäst skulle kunna plocka många kast på konkurrenterna och ha en bra vinstchans. Därför försökte jag spela smart där det krävdes, men våga chansa på de hål där man inte straffades så hårt om man missade.

Tyvärr för Johanssons del hade han ett par spelare som låg bakom honom i totalen inför tävlingen framför sig i Järva Open, vilket innebär att han ramlar ur topp 10 i Mälartouren. Det står klart trots att den slutliga ställningen inte är sammanräknad i skrivande stund. 

Annons