Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy älskar att vara förälder

Tommy Kemell har jobbat i stort sett hela sitt liv, något han ser både för och nackdelar med. På lördag fyller han 30 år.

Annons
SOmmaraktiviteter. Tommy och barnen Theodor och Nova spenderar gärna varma sommardagar på en badplats eller i Tommys föräldrars sommarstuga.

Efter grundskolan började Tommy Kemell följa med sin pappa på jobbet som lärling. Sedan började han arbeta på ett sågverk i Munktorp som sextonåring. När han skulle fylla 18 fick han jobb på sågverket i Skinnskatteberg där han jobbar i dag. Tommy har ”ständig helg”, vilket innebär att han jobbar fredag till söndag varje vecka och sedan är ledig resterande dagar.

– Det är både en för- och nackdel. Det bästa är att jag kan vara med barnen hela veckan. Nackdelen är att man ibland missar att umgås med sina kompisar och olika event, till exempel grillfester. Men jag har tur för min bästa vän och jag är kollegor, så vi jobbar helg tillsammans. Sedan i veckorna kör vi fyrhjuling.

Det stora intresset för motorsport är något han ärvt från sin far.

– Jag fick min första cross när jag var i sjuårsåldern och sedan dess har det hållit i sig. Sedan tröttnade jag lite och började köra fyrhjuling istället.

Tommy trivs i Skinnskatteberg och det enda han skulle vilja ändra är boendet. Just nu hyr Tommy en stor villa men drömmen är att köpa hus.

– Jag skulle vilja ha något eget. Det roligaste vore att fixa inne och bestämma själv hur man vill ha det. Det är trevligt att fixa hemma och ha det fint.

Tommys son Theodor tar sin pappas mobil och visar en bild på sommarstugan, där en finlandsflagga pryder altanen vid ingången. Tommy pratar flytande finska och har en stor släkt i Finland som han brukar hälsa på. Att åka på kryssning till Helsingfors eller Åbo är något han försöker göra varje år.

– Helsingfors är en väldigt fin stad. Det är inte alls som Stockholm. Det finns en stor marknad som har massor av olika stånd med kläder, mar och allt man kan tänka sig. Så där är det roligt att gå och kika.

Nova protesterar.

– Det tycker inte jag, säger hon.

– Ja det finns lite dumma fiskmåsar. En gång när barnen satt och åt glass kom en mås och tog Novas glass, säger Tommy och skrattar.

När Tommy var 22 år föddes Nova och det blev en stor omställning.

– På den tiden umgicks jag ju mycket med mina vänner hela tiden och åkte dessutom mycket motocross, men det var ju bara att lägga ner. Man ändrade fokus helt enkelt.

Han trivs med familjelivet och ser fram emot hösten när Theodor börjar i förskoleklass.

– Det bästa med att vara förälder är att se sina barn växa, lyckas och må bra.

Annons