Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fiskeguidens knep för bättre fiskelycka

Hur svårt kan det vara att få en gädda eller abborre på kroken? Här har ni fiskeguiden Mikael Puranens bästa tips.

Fagersta-Postens reporter fick en gädda på kroken efter bara sju minuters fiskande.

Nybörjartur kanske, men allt går med lite experthjälp.

Här kommer fiskeguiden Mikael Puranens tips för bättre fiskelycka.

Är du ute och metar abborre, börja med att locka till dig mört som är abborrens bytesfisk. Får du mörten att komma till dig så kommer snart de rovgiriga abborrarna hack i häl. För att locka fram mörten kan du slänga små mängder av deg eller havregryn i vattnet.

Var inte rädd

för att fastna med ditt fiskedrag i en vassrugge eller i botten. Det är där många fiskar står och det är dit du ska lägga dina kast. Risken för bottennapp får man helt enkelt ta.

Ska du kroka större och livligare fiskar gäller det att ha vassa krokar på draget. För att ta reda på om krokarna är tillräckligt vassa kan du dra krokspetsen lätt över tumnageln. Glider den över nageln i stället för att nypa tag är kroken för slö.

Är man ute efter att fiska gös bör man använda näsan i stället för ögonen. Med näsan i vädret söker du av terrängen efter en doft av rå gurka, det är nämligen doften av nors som är gösens byte. Hittar du nors hittar du gös.

För dem som verkligen vill prova på hur man gjorde förr i tiden finns det ett uråldrigt knep, men det kräver en hel del träning och år av erfarenhet för att fungera.

Det mytomspunna abborrsväljet.

Abborrsväljet går ut på att man knäpper med fingrarna på vattenytan. Knäppandet orsakar ett speciellt ljud som lockar till sig abborren. Men för att det ska fungera krävs övning och åter övning.